Wetenschappen

Wetenschapsnieuws

 • woensdag 20 maart 2019
  Berichttekst:

  De Belgische kristalgroeicompetitie is deze week opnieuw van start gegaan. Een twintigtal leerlingen schreven zich in en krijgen vier weken de tijd om een zo helder, zuiver en groot mogelijk enkelkristal van aluin te laten groeien. Met engelengeduld knoopten ze dinsdagmiddag 12 maart de kleine entkristallen aan een vistouwtje om ze vervolgens te laten groeien in een oververzadigde aluinoplossing.

 • dinsdag 12 maart 2019
  Berichttekst:
  De leerlingen van 3 Steam installeerden vandaag het 'Vlinder'-weerstation op onze school. Wie wil weten of het lange- of kortebroekenweer is, checkt vanaf nu http://www.vlinder.ugent.be/Metingen.html voor de juiste speelplaatstemperatuur.
 • woensdag 27 februari 2019
  Berichttekst:

  Ook op deze zonnige woensdagnamiddag malen de breinen van onze leerlingen. De eerste ronde van Olyfran schotelt een twintigtal deelnemers uit het derde tot het zesde jaar maar liefst 75 meerkeuzevragen voor over de Franse taal en cultuur. Het dessertbuffet dat de immer sympathieke leerkrachten Frans meebrachten, is gelukkig wel de ideale remedie tegen een “coup de pompe”!
  En in de Junior Olympiade Natuurwetenschappen proberen veertien leerlingen uit de tweede graad antwoorden te vinden op zestig pittige vragen uit de vakgebieden aardrijkskunde, biologie, chemie en fysica. De JON is het kleine broertje van de verschillende wetenschapsolympiades in de derde graad.

 • dinsdag 19 februari 2019
  Berichttekst:

  klimaatdebat

   

 • donderdag 7 februari 2019
  Berichttekst:

  Er groeien opnieuw prijswinnende kristallen in onze kerk! In de IUCr worldwide crystal growing competition 2018 behaalden Yolan Dierick (4WEb), Lukas Van Lishout (4GRLA5), Lennart Sierens (4LA5b) en Tibe Debunne (4GRLA5) de zilveren medaille in de leeftijdscategorie 11- tot 15-jarigen. Onderstaande video, werd door de jury heel creatief bevonden, bevat een duidelijke omschrijving van de methodologie en schenkt daarnaast ook veel aandacht aan een heldere, wetenschappelijke uitleg over het procedé en de veiligheid. Een welverdiende erkenning voor het mooie werk. Proficiat, jongens!