Internaat

Een school is niet alleen een leerhuis, het is een gemeenschap waar men samen werkt, speelt en leeft. Op het internaat is dat ’samen’ uiteraard sterker, het vraagt ook meer, zowel van de jongeren als van de begeleiders. Het internaat van het St-Barbaracollege is een christelijk internaat en wil de jongeren helpen groeien naar volledig menszijn: emotioneel, verstandelijk, lichamelijk én geestelijk.

Samen leven en werken veronderstelt goede en duidelijke afspraken. De leefregel van het internaat tracht de krijtlijnen te trekken waarbinnen iedereen zich kan én mag individualiseren. Een vlotte discipline zorgt ervoor dat jongeren zich goed kunnen voelen in een warme internaatsstructuur met het hart op de juiste plaats.

Laatste nieuws

 • woensdag 7 maart 2018

  Mooie namiddag voor onze leerlingen en hun grootouders!

 • woensdag 28 februari 2018

  Onze jongens van drievier op het podium in het rusthuis...

 • woensdag 21 februari 2018

  Adjunct directeur Diederik Costeur gaf aan de tweedejaars van het internaat een initiatie judo!

 • woensdag 7 februari 2018

  patser

  Samen Patser(en)

 • donderdag 21 december 2017

  Het internaat stapte naar Puyebroeck voor de warmste week...

 • woensdag 22 november 2017

  Een gezellige, informele infoavond over studeren in Delft voor onze jongens van 5-6 door een oud-student van Delft zelf. Uitleg over bachelor, minor, master, vakken, internationaliteit, groepswerken, co-housing, feesten, gedrevenheid & motivatie en nog veel meer...

 • woensdag 15 november 2017

  Op woensdagnamiddag 15 november kwam Jasper Nullens, alcoholconsulent, zijn verhaal delen aan de internen van het 4de jaar. Deze 24-jarige spreker is zelf ex-alcoholverslaafde en wil met zijn getuigenis jongeren inspireren en bewust maken van de gevaren die alcohol met zich meebrengt.

 • vrijdag 22 september 2017

  Enkele foto's van het bezoek aan Ieper...

 • donderdag 27 oktober 2016

  De week voor de herfstvakantie stond in teken van Hollywood. Tijdens de woensdagmiddagactiviteiten hebben we ons omgekleed naar onze favoriete filmhelden.

  Daarna keken we al 'sidderend en bevend' naar de film Men in Black. Soms lagen we op de grond van het lachen.
  Als echte 007- fans kijken we de donderdag naar een Bondfilm. 
  We hebben goed gelachen en in spanning gekeken naar onze films.

 • vrijdag 1 juli 2016

  Ons internaat biedt plaats aan ongeveer 108 leerlingen.  Ruimte voor nog meer internen is er niet in de huidige collegegebouwen en – tenzij we een geschikte accommodatie vinden in de directe omgeving – is een uitbreiding van onze internaatscapaciteit volstrekt onmogelijk.  Voor volgend schooljaar (2015-2016) zijn alle beschikbare plaatsen ingenomen.  Voor het schooljaar 2016-2017 zijn er nu reeds zoveel aanvragen dat er een wachtlijst is.

Pagina's