Voetbalwedstrijd poësis - retorica

De beste derby's gaan, zoals iedereen weet, tussen blauw en rood: Chelsea - Arsenal, Everton - Liverpool, Internazionale - AC Milan, en de retorica van het Sint-Barbaracollege tegen de poësis. Onze "grasmat" doorstaat misschien de vergelijking met die van Stamford Bridge of San Siro niet, maar dat kon onze leerlingen niet deren. Gezangen, spandoeken, promofilmpjes, megafoons, toeters, de meest buitenissige outfits en homerische hoeveelheden haarverf - ze maakten van de jaarlijkse voetbalwedstrijd een waar feest. De directie keek toe en zag dat het goed was.

De vijfdejaars kwamen al in de eerste minuut op voorsprong, tot grote vreugde van hun supportersschare, die enkele minuten daarvoor nog intens aan het worstelen was met een worstvormig spandoek. De zesdes vochten zich, gesteund door hun Blue Army, echter terug in de match en maakten vlak voor de rust gelijk.

In een evenwichtige tweede helft met potig, maar fair spel maakte een doelpunt van "mystery man" Fréderic De Coninck (5WEWI8) uiteindelijk het verschil voor de troepen van coach Antoine Dusselier (5WEWI6a): einduitslag 2-1 voor de vijfdejaars.

Dank aan alle spelers en supporters om er een plezierige en gemoedelijke happening van te maken!


Fotografie: Ilia Petrov - Eli Vanquaillie