Statusbericht

Active context: ouder_verslag

Verslag Raad van Bestuur oudervereniging 04 december 2018

Aanwezig: Katrien Cammers, Jessy De Block, Margaux De Cock, Bruno Van Vlem en Aagje Vanwalleghem
Directie:  Luc Audenaert
Verontschuldigd: Guy Dalcq, Frederic Beele, Karen Broeckx ,Yves Crevecoeur, Steven Maertens, Cristina Miranda Gozalvez, Arnd Nelde, Sabrina Roeland, Christophe Tuypens en Hélène Van Hoorebeke

Agenda

 1. Bijgewoonde vergaderingen

/

 1. Mededelingen van de directie

De basisschool neemt deel aan de warmste week van Studio Brussel, tijdens de week van 17 december kunnen kinderen donuts en chocomelk kopen, tijdens de middagpauze kan er naar een film gekeken worden en er kunnen spelletjes gespeeld worden. Kinderen kunnen een stempelkaart kopen om donuts/chocomelk/film/spelletjes mee te kopen. Op vrijdag 21 december om 14u30 is er een kerstmarkt en worden er zelfgemaakte kerstspullen van de kinderen verkocht. Er kan genoten worden van een drankje en gebak en er wordt een shirt van KAA Gent met handtekeningen van de spelers geveild. Dit evenement vervangt ook de jaarlijkse kerstdrink die door de oudervereniging georganiseerd wordt. De opbrengst gaat naar Kadee, een organisatie die het verblijf van zieke kinderen in het kinderziekenhuis van het UZ aangenamer wilt maken. Een delegatie leerkrachten zal naar Zelzate gaan om het geld te overhandigen aan Studio Brussel. Aan de ouders werd gevraagd cake of taart te bakken, hierop werd massaal positief gereageerd.

Op 18 mei is er het schoolfeest op de basisschool. Ook daarvoor hebben vele ouders zich al opgegeven om iets te bakken. Er werd gevraagd of er ouders zijn die workshops konden organiseren, dit lijkt echter niet zo evident te zijn. De optredens van de verschillende leerjaren zullen in één blok opgevoerd worden.

 1. Vorderingen van de verschillende werkgroepen
 1. Algemene vergadering

Er wordt een vergadering met de oudervereniging, moedervereniging en Alumni gepland.

 1. Retoricabal

/

 1. Koor en Orkest

/

 1. Vrienden van SBC

De sponsoring loopt goed, alle sponsors van vorig jaar doen weer mee en er zijn ook nieuwe sponsors. Er wordt een “safe the date”-mail verstuurd door de directie naar ouders en oud-leerlingen. De kaarten zijn reeds online te koop, vanaf 21 december zullen de kaarten ook live te koopt zijn. Dit jaar zijn er 600 kaarten, vorig jaar waren er 400. Er speelt opnieuw een live band tijdens het eten. In de inkomhal zal de receptie doorgaan en daar komt ook een chill-zone met zetels. Bankcontact: wat is het voordeligst? huur of aankoop? De kosten van beide werden vergeleken. Voor 2 evenementen ( dit zijn ouder- en retoricabal) is een aankoop van BC niet interssant. Conclusie : huur.

 1. Helpende handen

/

 1. Menucommissie

/

 1. Gezondheid en preventie

De werkgroep zal samenkomen ivm de promotie van het systematisch dragen van een fietshelm. Kinderen worden soms verplicht de helm te dragen door hun ouders, maar komen ermee naar school aan hun stuur. Het dragen van een helm zou een gewoonte moeten worden. De school kan hier aan meewerken.

 1. Communicatie

Deadline 6 december.

 1. Klasafgevaardigden

/

 1. Schoolraad

/

 1. Edith Stein

/

 1. Ignatius

 

 1. Mobiliteit

Binnenkort starten de werken van heraanleg van waterleiding en riolering in de Savaanstraat, de ingangen van de school moeten toegankelijk blijven.

 1. Varia

GDPR: het register werd ingevuld voor de oudervereniging. De kapstok is de lijst van persoonsgegevens die de oudervereniging bijhoudt. Er moet over gewaakt worden dat deze lijst niet gedeeld wordt. De lijst is slechts toegankelijk voor de voorzitter, de secretaris en de leden van de betrokken werkgroep.Op Google Drive staat een blancodocument met de uitleg over de in te vullen vakjes, het is belangrijk dat dit correct gebeurt.

 1. Rondvraag

/

Volgende vergadering dinsdag 8 januari 2019.