Verkeerssituatie rond de school

Geachte Heer / Mevrouw,
Beste ouder,
Beste leerling,

We hopen dat u heeft kunnen genieten van een deugddoende vakantie. Wij zijn hier in Sint-Barbara klaar voor de start van het nieuwe schooljaar, maar we maken ons wel zorgen over de bereikbaarheid van het college ten gevolge van een aantal infrastructuurwerken in Gent. Daarom willen we u zo goed mogelijk informeren aan de hand van de gegevens waarover we nu beschikken.

U zal allicht via de media al vernomen hebben dat de B401, het viaduct aan de afrit Gent Centrum op de E17, nog afgesloten blijft wegens werken tot eind september.

Dichterbij het college zal de Brabantdam en de Vogelmarkt in de eerste week van september volledig afgesloten zijn voor autoverkeer; er is dus geen toegang vanuit die richting tot de Kortedagsteeg, Walpoortstraat en Savaanstraat. Zie onderstaand kaartje.

The requested image size is not available for this photo on Flickr (uploaded when this size was not offered yet). Try another size or re-upload this photo on Flickr.

Ook in de Nederkouter ter hoogte van het Gerechtsgebouw worden grote werken gepland vanaf 9 september: alle verkeer dat via de Nederkouter de stad inkomt, zal dan verplicht de Savaanstraatmoeten inrijden; de rijrichting van de Savaanstraat (het deel waar het college zich bevindt) wordt reeds vanaf 1 september omgekeerd, dus met doorgang tot de Walpoortstraat.

Voor wie de kinderen met de wagen naar school wil brengen, wordt het dus niet eenvoudig in de eerste weken van september. We raden daarom aan zoveel mogelijk het openbaar vervoer te nemen, of met de fiets te komen. Wie geen andere keuze ziet dan de wagen en iets oudere kinderen heeft, kan best een afstapplaats kiezen op de route die u zo dicht mogelijk bij het college brengt, bijvoorbeeld in de buurt van de Bijloke of het Sint-Pietersplein: vandaar is het maximum een kwartiertje veilig stappen tot aan het college. Voor wie daarna met de wagen wil wegrijden een eind buiten Gent, is het misschien goed om weten dat de R4 aan de kant van het Maria Middelares ziekenhuis doorgetrokken is tot in Merelbeke, waar u de autosnelweg kunt nemen. De R4 kan u vanop de stadsring relatief makkelijk bereiken via de Watersportbaan.

Meer informatie kan u vinden op onderstaande website:
http://www.mobiliteitgent.be/bravoko
h
ttp://www.gent.be/verkeer en klik eventueel door naar "Kom Anders Naar Gent"

Een plan met de geplande omleidingen vindt u hier:
http://www.mobiliteitgent.be/sites/default/files/media/20140820_DO_Plan-omleidingen-BraVoKo-augustus-2014-tem-september-2014.pdf

Het is belangrijk dat u die af en toe bekijkt om op de hoogte te zijn van de continue wijzigingen.

Met vriendelijke groet en weinig fileleed gewenst,

De directie