Verbouwingen: waar gaat dat naartoe?

Je kan de verbouwingen in de Savaanstraat al een tijdje volgen op de website van de school. Alles verloopt volgens plan, de werken vorderen gestaag -- maar bij nader inzien stond daar nergens in waar we precies naartoe gaan. Bij deze dus...

Het bouwproject bestaat uit twee delen: de site van de basisschool, en de site van de vroegere parkeergarage recht tegenover de leerlingeningang van de humaniora.

Verbouwingen: 3D-plannen

Het is de bedoeling dat de basisschool begin september 2012 veertien nieuwe klaslokalen heeft. Het oude gebouw aan de Savaanstraat wordt binnenin volledig onderhanden genomen, maar de grootste veranderingen gebeuren op de bovenspeelplaats. Daar komt het gros van de nieuwe klassen, en onder de bovenspeelplaats komt een grote turnzaal:

Verbouwingen: 3D-plannen

Dit wordt dus zo'n beetje het beeld dat je zal begroeten vanop de benedenspeelplaats:

Verbouwingen: 3D-plannen

Verbouwingen: 3D-plannen

Op de vroegere garagesite komen een grote sporthal voor de humaniora, een cultuurzaal (capaciteit 300 plaatsen), vier kleuterklassen en een fietsenstalling:

Verbouwingen: 3D-plannen

Verbouwingen: 3D-plannen

En de school blijft trouwen niet stil zitten: eens deze werken afgelopen zijn, zijn er nog een reeks (weliswaar minder grootschalige) verbouwingen gepland in de humaniora. We houden je zeker op de hoogte.