Steam

kristalgroeiDit aanbod richt zich specifiek op leerlingen die van het begin af aan ervaring willen opdoen met een onderzoeksmethode. Het volstaat echter niet alleen om geboeid te zijn door wetenschappen, maar het is nodig er ook sterk in te zijn. Zoals Latijn een extra uitdaging inhoudt op talig vlak, zal STEAM een extra uitdaging betekenen op wetenschappelijk en wiskundig vlak. Trouw aan onze traditie willen wij kwaliteit bieden.

De keuze van STEAM is echter geen voorafname op de wetenschappelijke richtingen in tweede en derde graad. Daarover heeft de onderwijsminister zich duidelijk uitgesproken. Het blijft mogelijk om vanuit de Latijnse of de Moderne door te stromen naar bijvoorbeeld de Wetenschappen-Wiskunde in een derde graad. 
 
Dhr. Snoeck, leerkracht in de STEAM-richting, heeft ook voor een eigen website gezorgd die u hier kan raadplegen. Verschillende projecten uit de eerste graad kunt u daar alvast bekijken.

Laatste nieuws

 • donderdag 19 september 2019

  De leerlingen van 1 STEAM zijn gestart. Enkele sfeerbeelden via deze link.

 • donderdag 19 september 2019

  De leerlingen van 2 STEAM zijn gestart. Enkele sfeerbeelden via deze link.

 • zaterdag 14 september 2019

  IMG_9557Ook de leerlingen van 4 STEAM zijn in de lessen ART gestart. In het 4de jaar werken wij rond microscopie. We starten met de bouw van een fonoscoop waarbij we door het gebruik van een GSM in de mogelijkheid moeten zijn om microscopisch te kunnen fotograferen. Eenmaal we hier resultaat hebben zullen we dit via computer bewerken en achteraf uitwerken in 3D d.m.v. straw art. Verder in het jaar gaan we onszelf ook uitdagen met microscopische architectuur.

 • zaterdag 15 juni 2019

  Tijdens de lessen informatica+ programmeerden de leerlingen van 1 STEAM met Scratch een heus educatief computerspel voor kleuters. Hun zelf ontwikkelde game werd losgelaten op het kritische publiek van de kleuterklas van juf Judy van de basisschool: even spannend, maar... getest én goedgekeurd! Wij weten al welke spelletjes er tijdens de zomervakantie gespeeld zullen worden...

  Lees hier verder....

 • zondag 5 mei 2019

  Op 2 en 3 mei brachten onze tweedejaars moderne en STEAM een bezoek aan Luik. Een boottocht op de Maas, een bezoek aan de mijn van Blegny, een stadsspel en een rondleiding in het wetenschapsmuseum: het was een gevulde en heel geslaagde tweedaagse!

   

 • dinsdag 12 maart 2019
  De leerlingen van 3 Steam installeerden vandaag het 'Vlinder'-weerstation op onze school. Wie wil weten of het lange- of kortebroekenweer is, checkt vanaf nu http://www.vlinder.ugent.be/Metingen.html voor de juiste speelplaatstemperatuur.
 • donderdag 21 februari 2019

  Eind januari verrichtten een aantal enthousiaste leerlingen van 1 en 2 STEAM zwaar denkwerk tijdens de voorronde van de STEM-Olympiade. In totaal namen aan deze olympiade bijna 25.000 leerlingen uit heel Vlaanderen deel, onder wie ook onze Ewoud Noë (1A2): hij kon een felbegeerd plaatsje bij de 48 finalisten bemachtigen! Op de eerste dag van de krokusvakantie trekt hij dus naar Brussel om er in de finale een aantal technische en praktische proeven af te leggen. Spannend! Proficiat aan alle deelnemers van de voorronde, en alvast veel succes aan Ewoud!

   

 • dinsdag 22 januari 2019

  De eerstejaars van de richting STEAM hebben een 2-daags bezoek gebracht aan de volkssterrenwacht. Deze uitstap(pen) stonden volledig in het teken van ruimtereizen.

 • donderdag 17 januari 2019

  Na de ontwerpfase kwam de ARTistieke uitvoering. De leerlingen hadden de keuze om te vertrekken vanuit een bestaand kledingstuk waarop dan verschillende 'afvalmaterialen' aangebracht werden om tot een design kledingstuk te komen. Een andere mogelijkheid was om te vertrekken van 'scratch' en alles zelf op te bouwen. De creativiteit kreeg de laatste weken een boost! Hierbij deel ik alvast graag enkele resultaten (er volgen er meer zodra ze afgewerkt zijn) gemaakt door het 1ste jaar STEAM.

  De leerlingen mogen (opnieuw) trots zijn op hun resultaten!

 • maandag 19 november 2018

  Steeds meer innovatieve kledingmerken zetten in op kledij die gemaakt is van afval. Ook onze eerstejaars uit de richting STEAM werken in de vakken Wetenschappelijk Project en Arts rond het thema recyclage. Ze goten al hun ideeën in schetsen: wat denken jullie van een rok van kroonkurken, of een paperclip-t-shirt? Een kijkje nemen naar het resultaat van hun denkwerk en meer info over het project

   

Pagina's