Sint-Barbara doet mee aan dikke-truienweek 18-22 februari

Eén van de middelen om de toekomst van uw kinderen en kleinkinderen te verzekeren, is zuinig omspringen met energie. Milieuzorg op school (MOS) roept alle scholen op om op woensdag 20 februari 2013 deel te nemen aan de negende editie van de Dikke-truiendag.

 

MOS maakte in 2005 de scholen voor het eerst warm voor dit initiatief: Wat startte als een symbolische actie om het Kyotoverdrag in de verf te zetten, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in de scholen. De campagne mikt vooral op eenvoudige maatregelen, die ook daarna op een structurele wijze aangehouden kunnen worden: lichten doven bij het verlaten van een lokaal, toestellen uitschakelen na gebruik, de verwarming correct afstellen, ... .

Ook onze school neemt deel! Wij doen er nog een schepje bovenop en maken er dit jaar een dikke-truienweek van. Vanaf maandag 18 tot en met vrijdag 22 februari 2013 zal de verwarming 2 graden lager gezet worden! Opgelet: dit is de 1e week na de krokusvakantie!
Om deze week symbolisch in de verf te zetten, verwachten we dat onze leerlingen en leerkrachten extra warm gekleed naar school komen.

Mogen we op u rekenen?

 

Milieuvriendelijke groeten

De directie

De leden van de werkgroep “ECOLOGICA”

 

Meer info over de Dikke-truiencampagne vindt u op:

http://www.lne.be/campagnes/dikke-truiendag

http://www.jongerenkerenklimaat.be.