Retorica-bal 2013

IMG_8499Na een dik halfjaar vond dan eindelijk het retoricabal van het Sint-Barbaracollege plaats. Heel lang leek de datum ver weg en was het bal niet meer dan een samenraapsel van fantasieën. Tijdens het bal kwam alles samen, alle punten werden verbonden en vormden samen de avond. Het ging echter niet enkel over deze nacht, niet alleen onze verwezenlijkingen telden, maar vooral de overwinningen onderweg.

Een enorme groep jongeren stroomde binnen, jongeren waarbij wij normaal gezien ook horen. Deze keer stonden we echter aan de andere kant. Ons plezier kwam niet alleen van het feestvieren, maar ook van het besef dat alles ons eigen werk was. Elke positieve reactie, elk lachend gezicht heeft ons een plezier gedaan. Die nacht, balcomité was het tijd om te stralen.

In de retorica krijgen leerlingen de kans om zich nog eens, voor het laatste jaar, in te zetten voor de school. De leerlingenraad, 100 dagen, noem maar op, en vooral het bal. Onze keuze was het bal. Onze inzet beloonde niet alleen die kleine 2000 jongeren, maar ook het Christoforusfonds en fonds Emily Leus.

Maar dit retoricabal gaat niet enkel over de overwonnen obstakels, over de ervaring en over het feest zelf. Het staat nog steeds symbool voor het einde van onze humaniora. Onze 6 jaar zitten er bijna op. Ook al veinzen we allemaal wat symptomen van schoolmoeheid, het is een tijd die ons altijd zal bijblijven. En zeker het laatste jaar.  De 3 graden hebben ons gevormd. Met fierheid zeggen we allemaal dat we Barbaristen zijn.

IMG_8574 Dit bal zou echter niet hebben bestaan zonder de hulp van het oudercomité, en nog in het bijzonder de steun van Wim Declercq en Marleen Van Wemmel. Als het af en toe te nauw werd, en ook die nacht konden we op jullie rekenen. Ook Mvr. Bracke en Mr. Van Hijfte waren op elke vergadering aanwezig. Samen hebben we er een mooi feest van gemaakt. Alles start natuurlijk bij de sponsors. Zonder jullie steun zouden wij niet in staat zijn geweest een dergelijke uitdaging aan te gaan. Bedankt voor jullie sympathie, jaar na jaar. Ook u, Meneer de Directeur, zijn we dankbaar voor het geven van deze kans. En zo kom ik uiteindelijk bij jullie, het balcomité. Louise, Elise, Camille, Joyce, Fabian, Thomas, Joachim en Ludovic, Ik heb ervan genoten om met jullie samen te werken. We hebben dat goed gedaan.

 

Meer foto's van de receptie en het bal...