Openschooldag

Openschooldag folderIedereen is van harte uitgenodigd op onze openschooldag van zaterdag 3 februari 2018. We starten om 13.30u en je kan doorlopend door de grote rode poort binnenlopen tot 18u. Het wordt een dag van bruisende bedrijvigheid op het College, dus zorg dat je er bij bent! 
Natuurlijk geven leerlingen en leerkrachten informatie over de richtingen, de leerlingenbegeleiding en alle projecten en activiteiten die je op onze school kan doen, zodat je als nieuwe leerling goed weet wat je mag verwachten. Ook kan je in verschillende klassen terecht om je te laten onderdompelen in de schoonheid van moderne talen, de innovativiteit van chemische experimenten, de kunstige wereld van Steam en nog véél meer.

Affiche Winterconcert Je kan binnenpiepen bij de repetitie van Anima Perla Musica, het koor en orkest van de school, die 's avonds en op zondagvoormiddag het beste van zichzelf laten horen tijdens het Winterconcert. Leerlingen uit de hogere jaren zorgen doorlopend voor rondleidingen door de gebouwen, en last but not least: op het vrij podium op de speelplaats kan je je toekomstige medeleerlingen én leerkrachten in al hun muzikale of theatrale glorie bewonderen. We voorzien ook een hapje en een drankje bij de gezellige warmte van vuurkorven op de speelplaats. Een dag die nieuwe leerlingen, huidige leerlingen en hun ouders niet mogen missen!

Gent binnenrijden om in de namiddag naar de Openschooldag te komen, zal geen probleem vormen. De parkings in de buurt (Savaanstraat, Kouter, Center Parking, Zuid: zie plannetje) blijven bereikbaar. 's Avonds wordt omstreeks 18u de Kortrijksepoort afgesloten. De centrumparkings zijn vanaf dan onbereikbaar voor wie Gent binnenrijdt. Uit de binnenstad (en dus uit de parkings) wegrijden zal wel altijd kunnen. En natuurlijk zijn er nog tal van alternatieven, zoals de fiets (fietsenstallingen voor de school) en de tram. Zo last De Lijn zaterdagavond elke 5 minuten een tram in richting station Gent-Sint-Pieters en Flanders Expo. Nog meer informatie over de bereikbaarheid van de binnenstad dit weekend vinden jullie op deze link. Eén ding is alvast duidelijk: mogelijkheden genoeg om zaterdag onze school te bereiken! En als je niet blijft voor ons winterconcert op zaterdagavond, pik je gewoon een stukje van het parcours (de zwarte lijn op het plannetje) mee?

openschooldag