Met de fiets

Vélo à Gent (BE)In Gent is het voetgangersgebied altijd en overal voor fietsers toegankelijk. In het overgrote deel van de eenrichtingsstraten kunnen fietsers in beide richtingen rijden; in de onmiddellijke schoolomgeving is er enkel in de Nederkouter, de J.B. Guinardstraat en de Willem Tellstraat ook voor fietsers eenrichtingsverkeer. 

De school ligt vlakbij een knooppunt van de vier fietsroutes van de stad. Hierdoor is de school heel goed bereikbaar voor fietsers.
 
Deze routes zijn zo gekozen en/of aangepast om de snelste en kortste verbindingen met het stadscentrum te vormen. Men maakt o.a. gebruik van de minder drukke straten, woonwijken, jaagpaden,... Dankzij dit fietsroutenetwerk kan men een veilige weg kiezen dwars door Gent.
 
a. Oost-westroute (Mariakerke - St.-Amandsberg)
Deze route start aan het domein Claeys-Bouüaert in Mariakerke en gaat via de Brugsevaart (Groendreef) en de Coupure naar het centrum. Voorbij het centrum gaat de fietsroute langs de Tweebruggenstraat en de Aannemersstraat om te eindigen aan de Dendermondsesteenweg. Deze route loopt o.a. door de Ketelvest (vlakbij St.-Barbaracollege).
 
b. Floraroute (Gentbrugge - Wondelgem)
De fietsroute vertrekt aan de Hundelgemsesteenweg en via de Botermarkt in Ledeberg richting Keizerpoort. Vandaar gaat het langsheen het water van de Visserij en de Nieuwbrugkaai naar het Sluizeken. Verder loopt de route via de Muidebrug naar Wondelgem.
 
c. Campusroute (De Sterre - Blandijnberg)
Vertrekt aan De Pintelaan (universiteitscampus De Sterre) en loopt via de Zwijnaardsesteenweg en de Overpoortstraat naar het St.-Pietersplein (universiteitscampus Blandijnberg).
 
d. Leiepromenade (Sint-Denijs-Westrem - Centrum-Gent)
Loopt vanaf de Beukenlaan in Sint-Denijs-Westrem via de Snepkaai, de Gordunakaai, de Neermeerskaai, de Henleykaai en de Lindelei naar het stadscentrum.
 
Voor meer informatie kan je altijd terecht op Gentfietst, of bij de Dienst Mobiliteit Stad Gent (Woodrow Wilsonplein 1 - 9000 Gent, tel. 09 266 77 64, e-mail mobiliteit@gent.be).