Koperensemble Z-Brass

Z_brassHet koperensemble Z-Brass werd opgericht in 2006 met als doel in kleinere bezetting een gevarieerd programma te kunnen brengen op feesten, recepties, festivals en zo meer. De vaste bezetting bestaat uit twee trompettisten (Robin en Jeroen), een trombonist (Wim), twee hoornisten (Kenric en Stefaan) en een euphoniumspeler (Hugo). Dit sextet wordt soms uitgebreid naargelang van de situatie met bevriende collega-muzikanten.
De naam Z-Brass komt van het Engelse ‘brass’, wat koper betekent en tevens het materiaal is waaruit de bespeelde instrumenten, koperinstrumenten (What’s in a name?), vervaardigd zijn. De woordspeling verwijst naar de diversiteit in muziekgenres en de speelse touch waarmee Z-Brass haar repertoire benadert. Zij spelen een breed genre aan muziek, gaande van plechtige Barokarrangementen, over Swing en Charleston tot moderne pop- en feestmuziek.
Met de huidige bezetting speelde Z-Brass reeds verschillende luisterconcerten, alleen of als deel van een avondprogramma. In 2010 werd ook een eerste live performance opgenomen, naar aanleiding van een concert in samenwerking met het koor Giocoso. Z-Brass is ook een welgekomen (verrassings)gast op vele feestjes en recepties. Ook op festivals mogen zij niet ontbreken. Hun straatshow tijdens de Gentse Feesten wordt een ware traditie in het oude stadscentrum.