Kerstactie Bloemekenswijk

Aan alle ouders van de humaniora

Geachte heer/mevrouw,

In het kader van een kerstactie willen we net als vorige jaren graag een beroep doen op uw vrijgevigheid om een aantal arme mensen in Gent op een heel concrete manier te helpen.

In de zogenaamde Bloemekenswijk, in de buurt van het Van Beverenplein en Palinghuizen, komen elke week verscheidene gezinnen om voedselhulp. Elke eerste donderdag van de maand krijgen ongeveer 175 gezinnen een elementair voedselpakket van een ‘voedselbank’. Pater Guido Vloemans s.j. is sterk betrokken bij de hulpverlening aan deze kansarmen. Sinds april 2009 bestaat ook ‘Babynest’: arme Gentse gezinnen die een kindje verwachten, krijgen van Babynest het nodige materieel zoals een kinderwagen, kinderbedje, flessen, enz. Hulp is ten zeerste welkom.

U kan via het college een bijdrage leveren tot deze voedselbank en voor Babynest. Wij zorgen ervoor dat uw schenking ter plaatse wordt gebracht.

Wat kan u geven voor deze mensen? Allerlei (eet)waren die langere tijd goed bewaarbaar blijven en materieel voor baby’s: onderaan vindt u een lijstje van de mogelijke producten.

De organisatoren van de voedselbank stellen dan pakketten samen en voegen er nog boter, brood en eventueel diepvriesvlees of –groente aan toe.

Tot vrijdag 23 december 2011 kan u uw bijdrage afgeven bij de portier van de humaniora. Ook in de eerste week na de kerstvakantie kan u nog zaken binnenbrengen. Wil u er wel voor zorgen dat de goederen zoveel mogelijk in een doos of plastic zak zitten? Dat maakt het verzamelen wat makkelijker.

We hopen onze leerlingen met deze actie bewust te maken van armoede zo dicht bij huis.

Dank voor uw steun,

Johan De Ridder, Hilde Houtman en Pierre Vinck
directie humaniora