Inlichtingen en contact

Contactinfo

Internaat Sint-Barbaracollege
directeur: Jan Knockaert
Savaanstraat 33 9000 Gent
tel +32-9-235 72 70
fax +32-9-235.72.71
e-mail internaat@sint-barbara.be

Infobrochure

De volledige informatie van de infobrochure is op de website terug te vinden. We raden u dan ook aan om de gegevens online te raadplegen. U contacteert ons vrijblijvend schriftelijk of telefonisch.

Rondleiding

Na de informatieronde zijn we graag bereid u te ontvangen op het internaat (09 235 72 70). Bij voorkeur op woensdagnamiddag krijgt u dan een gecombineerd bezoek aan school en internaat.
Guy Dalcq (algemeen directeur) en Alexander Casier (internaatsdirecteur) maken u vertrouwd met het pedagogisch project en de werking van het Sint-Barbaracollege en het internaat. Na de introductie nemen we u mee op een verkenningstocht doorheen de voornaamste lokalen.

Een rondleiding neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. We menen dat u enkel via een grondig gesprek en een aangename wandeling doorheen de school een goed beeld kan krijgen van het internaat van het Sint-Barbaracollege.

Inschrijvingsgarantie

U kan uw zoon enkel via e-mail (internaat@sint-barbara.be) aanmelden als kandidaat intern. De datum van de mail bepaalt de volgorde op de aanmeldingslijst. Broers van huidige internen en kinderen van oud-leerlingen krijgen voorrang. Indien er voor uw zoon een plaats op het internaat beschikbaar is zal u uitgenodigd worden om samen met uw zoon kennis te komen maken met de school en de werking van het internaat. Om zeker te zijn van uw plaats vragen wij u dan ook om het kostgeld van de eerste maand (september van het jaar waarin uw zoon zal starten) te betalen voor een vooropgestelde datum rond januari. Bij een latere annulering kan u dit geld niet meer recupereren.