Inlichtingen en contact

Contactinfo

Internaat Sint-Barbaracollege
directeur: Barbara Bracke
Savaanstraat 33 9000 Gent
tel +32-9-235 72 70
fax +32-9-235.72.71
e-mail internaat@sint-barbara.be

Infobrochure

De volledige informatie van de infobrochure is op de website terug te vinden. We raden u dan ook aan om de gegevens online te raadplegen. U contacteert ons vrijblijvend schriftelijk of telefonisch.

Rondleiding

Na de informatieronde zijn we graag bereid u te ontvangen op het internaat (09 235 72 70). Bij voorkeur op woensdagnamiddag krijgt u dan een gecombineerd bezoek aan school en internaat.
Christophe Brabant (algemeen directeur) en Barbara Bracke (internaatsdirecteur) maken u vertrouwd met het pedagogisch project en de werking van het Sint-Barbaracollege en het internaat. Na de introductie nemen we u mee op een verkenningstocht doorheen de voornaamste lokalen.

Een rondleiding neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. We menen dat u enkel via een grondig gesprek en een aangename wandeling doorheen de school een goed beeld kan krijgen van het internaat van het Sint-Barbaracollege.

Inschrijving

Omdat onze capaciteit beperkt is en de aanvragen de laatste jaren sterk zijn toegenomen, kan u na de rondleiding een optie nemen. Wie dadelijk wenst in te schrijven kan dat ter plaatse doen of het inschrijvingsformulier terugsturen. Op het moment dat de maximumcapaciteit is bereikt, vragen we u om uw optie al dan niet om te zetten in een inschrijving. Vanaf dan belanden alle nieuwe aanvragen op een wachtlijst, die wordt samengesteld op chronologische basis.

Na betaling van een inschrijvingsgarantie (€ 150) bent u definitief ingeschreven. U ontvangt dan automatisch uitnodigingen voor het schoolfeest .