Informatie omtrent schoolrestaurant

Geachte ouders,

Bij het begin van het schooljaar willen we u graag wat informatie bezorgen over het schoolrestaurant, samen met een menulijst van de 1ste maand.  De kwaliteit van de maaltijden komt voor ons op de eerste plaats. In de voorbije schooljaren hebben leden van de Oudervereniging geregeld onverwacht een bezoek gebracht aan ons restaurant en zijn mee aan tafel gegaan. Deze ouders waren bijzonder tevreden, zowel over de kwaliteit van de maaltijden en de efficiënte organisatie, als over het ruime aanbod, met o.a. de uitgebreide saladbar en de centraal opgestelde bain-marie waardoor leerlingen de mogelijkheid hebben om een extra portie te nemen van de ingrediënten van de dagschotel (extra vlees dient wel dadelijk bij het aanschuiven meegenomen te worden). Volgens onze cateraar zijn wij de enige school die deze extra’s aanbiedt, inbegrepen in de maaltijdprijs.

De keuken wordt ook onderworpen aan strenge hygiënecontroles door een extern bedrijf. De scores zijn zeer goed. Naar aanleiding van de nieuwe regels van het FAVV omtrent de autocontrole is ook een audit gebeurd door dit extern bedrijf en haalde de keuken “groen licht”, dit betekent dat de keuken klaar is voor de officiële controle van het FAVV en daardoor een Smiley kan verkrijgen. Deze Smiley toont aan dat de keuken een geloofwaardig hygiënecontrolesysteem toepast.

Ook de leerlingen appreciëren de kwaliteit van ons aanbod; in de menucommissie overleggen zowel externen als internen, samen met leerkrachten, ouders en Sodexo over de samenstelling van de menu’s.

Wie kiest voor een warme maaltijd ’s middags, krijgt het volgende aanbod:

  • een dagsoep, rijk aan groenten die de noodzakelijke vezels en vitaminen levert.
  • Op maandag bieden we een populaire dagschotel aan, die de jongeren zowel laat kennismaken met de uitstekende traditionele Vlaamse keuken als met gerechten uit de wereldkeuken.Op dinsdag  is er vaste pastadag.Vanaf midden september is er op donderdag keuze uit een dagschotel of vegetarische schotel . We komen daarmee tegemoet aan de vraag van de stad Gent om in de scholen op donderdag een zgn. “veggiedag” te organiseren.  Let wel: het betreft een bewuste,  systematische keuze die ook op de leerlingenkaart zal aangeduid worden met  “V” als men voor het vegetarische alternatief opteert. Vrijdag tenslotte  blijft frietjesdag.
  • een nagerecht (een zelfbereid dagdessert, een stuk fruit of een zuivelproduct). In de warmere periodes zal er geregeld een ijsje worden voorzien.

Wie kiest voor broodjes krijgt met een broodjeskaart (5 eenheden) de keuze uit een divers aanbod: kaas, ham, smos, prepare, kip curry, mozzarella pesto en een broodje van de week. De gezondheid van uw kind is een prioriteit voor ons. Vandaar dat we de strengste normen hanteren wat voedselveiligheid betreft. Op de keerzijde van deze brief vindt u een overzicht van het engagement dat wij nemen.  We zijn ervan overtuigd dat onze school ook een educatieve rol te vervullen heeft op het gebied van voeding. Om het milieu te respecteren, beperken we de hoeveelheid afval in de keuken van de school; we kijken er ook op toe dat onze leerlingen geen eten verspillen.

We hopen u met deze informatie van dienst te kunnen zijn.

Met hartelijke groet,
Diederik Costeur en Johan De Ridder, adjunct-directeurs
Barbara Bracke, internaatsdirecteur
Guy Dalcq  , algemeen directeur