Fietsers in de bloemetjes!

Beste leerlingen, ouders en collega's,

Na de paasvakantie is ons deel van de Savaanstraat autovrij! Vanaf 3 april start het circulatieplan voor Gent-centrum. Ook de brochure van de school met een woordje uitleg over de gevolgen van dat plan hebben jullie inmiddels gekregen. Voor onze school en haar publiek is dit een unieke gebeurtenis. Hiermee ligt het college plots in het rustige, stille hart van de stad.

Dat doet dromen van allerlei mogelijkheden in de onmiddellijke buurt. Op woensdag 19, donderdag 20 en vrijdag van 21 april zetten we de fietsers in de bloemetjes. Wie dan met de fiets komt, willen we belonen. Allerlei ludieke acties gebeuren ’s ochtends zowel op woensdag, donderdag als vrijdag.

Ook de fietser kan die dagen wat extra kleur geven met een leuk opgetuigde fiets of met zeer zichtbare en fietsveilige kledij. Wie weet komen daar een miss en mister fiets uit!

U leest het goed : de eerste week na de vakantie stellen we alles wat met fietsen te maken heeft centraal. Laat er geen twijfel meer over bestaan : hoe meer fietsers, hoe meer animo! Dus, iedereen die dichtbij of verderaf van de school woont : spring die dagen zeker op je stalen ros, proef de buitenlucht en laat je op school verwennen met een attentie van werkgroep ecologica.

Zo hopen we met deze actie het startschot te geven voor een school met een kerngezonde, talrijk fietsende populatie.