Cansat-competitie

Aiolus3

Dit jaar vindt voor het eerst ook in Vlaanderen een CanSat-competitie plaats. Een CanSat is een klein satellietje ter grootte van een colablikje dat ongeveer een kilometer de hoogte in wordt geschoten met een raket, en op de terugvlucht allerhande informatie vastlegt.

Natuurlijk vinden wij dat onze school niet aan zo’n wedstrijd kan ontbreken, en dus stelde ik me in een team met vijf andere vijfdejaars kandidaat voor deze competitie. Naast verplichte metingen die elke CanSat moet uitvoeren (luchtdruk en temperatuur), moesten we ook op zoek gaan naar innovatieve en relevante doelstellingen die we onszelf willen opleggen, waaronder het volledig in kaart brengen van de afdaling met behulp van een 3D-animatie. Het project doopten we het Aiolus Project, naar de Griekse god van de winden.
Al onze ideeën en plannen penden we de laatste weken neer in een inschrijvingsformulier, dat vrijdag aanstaande verstuurd zal worden. Dan wordt het afwachten of we ook daadwerkelijk geselecteerd worden en daad bij woord kunnen voegen.

Like en deel ook zeker onze facebookpagina www.facebook.com/aiolusproject, zo maken we meer kans om gekozen te worden. Meer info vind je ook nog op www.aiolusproject.wordpress.com

Aiolus1Aiolus2