Schoolnieuws

100-dagen

Emile Verhaeren: Le Monde d'Hier

Le Monde d'HierVorige dinsdag 15 november werd Emile Verhaeren (1855-1916) herdacht op het Sint-Barbaracollege. Deze oud-leerling stierf exact honderd jaar geleden.

Eerste graad: Voordracht Respect 4 You

Respect 4 youOp dinsdag 8 november konden onze leerlingen uit de eerste graad het verhaal aanhoren van Wolf.

De lijn als tekenkundig element

PONaar aanleiding van het thema “de lijn als tekenkundig element” maakten de leerlingen creatieve oefeningen rondom de verschillende mogelijkheden ervan.

Olympiadeschool 2013-2017

Olympiadeschool  BANNER

Door de recente goede resultaten op de Vlaamse olympiades voor wetenschappen, mogen we ons tot 2017 opnieuw een Vlaamse Olympiadeschool noemen.

Een dikke proficiat aan deelnemende leerlingen en hun begeleidende leerkrachten.

Gebedsdienst voor onze overledenen

 
Gebedsdienst voor onze overledenen. Voor alle mensen die verdriet en pijn meedragen in hun hart om iemand die is heengegaan. Op dinsdag 8 november 2016 om 19u00 is er een gebedsdienst in de Ignatiuskapel waarin we onze overleden personeelsleden, leerlingen, oudleerlingen en familieleden gedenken. De collegegemeenschap wil hiermee in gebed steun en verbondenheid uitdrukken met iedereen die in het gezin of in de familie iemand dierbaar heeft verloren. Iedereen is van harte welkom.

Het missieproject van de school

Missieproject 20162017 Net zoals vorig schooljaar zal het missieproject een jonge jezuïetenschool in India helpen. De school is tien jaar oud, ligt in het uiterste noordoosten van India – de Assamregio - en telt momenteel 540 leerlingen.

Toelatingsproef Arts en Tandarts

Van onze 147 zesdejaars namen 36 leerlingen deel aan de eerste zittijd in juli én sommigen aan de tweede zittijd in augustus (indien ze niet waren geslaagd in juli). 23 leerlingen slaagden voor de toelatingsproef Arts en Tandarts.  

Pagina's

Subscribe to Schoolnieuws