Internaat

Onze internen zijn er weer klaar voor!

118675676_3215976605145473_2424202377857134921_oAfgelopen donderdag en zaterdag installeerden alle internen zich in hun kamers. De jongens waren heel blij om na vijf maanden afwezigheid weer door "hun" gangen te kunnen lopen.

Internaat - de warmste week

Deze toppers van het internaat stilden vanochtend de honger op de speelplaats met smakelijke chocoladekoeken! Ook volgende week, dinsdag 27 november, verkoopt het internaat deze lekkernij. Ze doen dat in het kader van de Warmste Week, ten voordele van vzw Akindo. De jongens menen dat àlle kinderen moeten kunnen genieten van een leuke en deugddoende vakantie, ongeacht hun sociale achtergrond. Ze zamelen daarom graag geld in voor deze fantastische organisatie. Meer info?

Internaat - de warmste week

Deze toppers van het internaat stilden vanochtend de honger op de speelplaats met smakelijke chocoladekoeken! Ook volgende week, dinsdag 27 november, verkoopt het internaat deze lekkernij. Ze doen dat in het kader van de Warmste Week, ten voordele van vzw Akindo. De jongens menen dat àlle kinderen moeten kunnen genieten van een leuke en deugddoende vakantie, ongeacht hun sociale achtergrond. Ze zamelen daarom graag geld in voor deze fantastische organisatie. Meer info?

Woensdagnamiddag-activiteiten (eerste graad)

Enkele foto's van de goedgevulde woensdag-namiddagactiviteiten voor onze internen van de eerste graad. Het schooljaar is alvast goed ingezet!

Rugby-team op school

RugbyteamMorgen, woensdag 26 september, neemt het gloednieuwe rugbyteam van onze school het op tegen het team van het College van Melle. Onze internen uit leefgroep vijfzes en drievier zullen proberen samen met een aantal klasgenoten deze allereerste oefenwedstrijd van een heuse interscolaire rugbycompetitie te winnen!

Grootouderfeest op internaat!

Mooie namiddag voor onze leerlingen en hun grootouders!

Optreden van de jongens van drie vier

Onze jongens van drievier op het podium in het rusthuis...

Tweede jaar: Initiatie judo

Adjunct directeur Diederik Costeur gaf aan de tweedejaars van het internaat een initiatie judo!

Internaat naar de film Patser

patser

Samen Patser(en)

Internaat Sint-Barbara te voet naar Puyenbroeck

Het internaat stapte naar Puyebroeck voor de warmste week...

Informele info-avond internen 56

Een gezellige, informele infoavond over studeren in Delft voor onze jongens van 5-6 door een oud-student van Delft zelf. Uitleg over bachelor, minor, master, vakken, internationaliteit, groepswerken, co-housing, feesten, gedrevenheid & motivatie en nog veel meer...

Lezing - Gevaren rond alcochol

Op woensdagnamiddag 15 november kwam Jasper Nullens, alcoholconsulent, zijn verhaal delen aan de internen van het 4de jaar. Deze 24-jarige spreker is zelf ex-alcoholverslaafde en wil met zijn getuigenis jongeren inspireren en bewust maken van de gevaren die alcohol met zich meebrengt.

Internaat56 - naar Ieper

Enkele foto's van het bezoek aan Ieper...

Halloween op internaat

De week voor de herfstvakantie stond in teken van Hollywood. Tijdens de woensdagmiddagactiviteiten hebben we ons omgekleed naar onze favoriete filmhelden.

Daarna keken we al 'sidderend en bevend' naar de film Men in Black. Soms lagen we op de grond van het lachen.
Als echte 007- fans kijken we de donderdag naar een Bondfilm. 
We hebben goed gelachen en in spanning gekeken naar onze films.

Kandidaten voor het internaat?

Ons internaat biedt plaats aan ongeveer 108 leerlingen.  Ruimte voor nog meer internen is er niet in de huidige collegegebouwen en – tenzij we een geschikte accommodatie vinden in de directe omgeving – is een uitbreiding van onze internaatscapaciteit volstrekt onmogelijk.  Voor volgend schooljaar (2015-2016) zijn alle beschikbare plaatsen ingenomen.  Voor het schooljaar 2016-2017 zijn er nu reeds zoveel aanvragen dat er een wachtlijst is.

Internen vieren carnaval in De Refuge

Woensdag 26 februari verzorgden de tweede en de derde graad van het internaat het carnavalsfeest in De Refuge, een rust-en verzorgingstehuis aan de Coupure.

De sfeer zat er goed in. Foto’s van de aparte nummertjes van de jongens vindt u op de internaatsblog.

Interview met Gilles Delporte, voorzitter leerlingenraad en volbloed intern

gillesEen koude en kletsnatte novemberavond in een strenge schoolrefter. Witte buislampen scheppen een steriele sfeer daarbij geholpen door betegelde muren in het gebroken wit van een buurtslagerij eind jaren vijftig. Op de achtergrond ruziën de jonge mussen van de eerste graad maar toch belooft het een stemmige avond te worden.

Het internaat en hun nieuwe kindje

We kregen het heugelijke nieuws dat ons internaat sinds 15/11/2013 de trotse bezitter is geworden van een heuse internaatsblog.

Een site die een venster opent naar een mooie wereld, een plaats waar internen en opvoeders hun spreekwoordelijke "ei" kwijt kunnen.

Pieter-Jan Peeters loopt halve marathon van Brussel

sportograf_43856836_lowresOp zes oktober heeft Pieter-Jan Peeters (intern 34) met succes de Halve Marathon van Brussel gelopen in een tijd van 2u 9 min en 50 seconden. Niet zo bijzonder vindt u? Foute inschatting.

Operatie Struisvogel - Een terugblik

IMG_0015David Beckham en Ken van Barbie hebben twee dingen met elkaar gemeen. Ze hebben beiden een relatie met een mokkel die door magerzucht nauwelijks nog een vrouw kan genoemd worden en ze worden beiden gezien als het prototype van de metroseksuele man. De metroman is een vent met vrouwelijke trekjes.

Pagina's

Subscribe to Internaat