Internaat

Internaat56 - naar Ieper

Enkele foto's van het bezoek aan Ieper...

Halloween op internaat

De week voor de herfstvakantie stond in teken van Hollywood. Tijdens de woensdagmiddagactiviteiten hebben we ons omgekleed naar onze favoriete filmhelden.

Daarna keken we al 'sidderend en bevend' naar de film Men in Black. Soms lagen we op de grond van het lachen.
Als echte 007- fans kijken we de donderdag naar een Bondfilm. 
We hebben goed gelachen en in spanning gekeken naar onze films.

Kandidaten voor het internaat?

Ons internaat biedt plaats aan ongeveer 108 leerlingen.  Ruimte voor nog meer internen is er niet in de huidige collegegebouwen en – tenzij we een geschikte accommodatie vinden in de directe omgeving – is een uitbreiding van onze internaatscapaciteit volstrekt onmogelijk.  Voor volgend schooljaar (2015-2016) zijn alle beschikbare plaatsen ingenomen.  Voor het schooljaar 2016-2017 zijn er nu reeds zoveel aanvragen dat er een wachtlijst is.

Internen vieren carnaval in De Refuge

Woensdag 26 februari verzorgden de tweede en de derde graad van het internaat het carnavalsfeest in De Refuge, een rust-en verzorgingstehuis aan de Coupure.

De sfeer zat er goed in. Foto’s van de aparte nummertjes van de jongens vindt u op de internaatsblog.

Interview met Gilles Delporte, voorzitter leerlingenraad en volbloed intern

gillesEen koude en kletsnatte novemberavond in een strenge schoolrefter. Witte buislampen scheppen een steriele sfeer daarbij geholpen door betegelde muren in het gebroken wit van een buurtslagerij eind jaren vijftig. Op de achtergrond ruziën de jonge mussen van de eerste graad maar toch belooft het een stemmige avond te worden.

Het internaat en hun nieuwe kindje

We kregen het heugelijke nieuws dat ons internaat sinds 15/11/2013 de trotse bezitter is geworden van een heuse internaatsblog.

Een site die een venster opent naar een mooie wereld, een plaats waar internen en opvoeders hun spreekwoordelijke "ei" kwijt kunnen.

Pieter-Jan Peeters loopt halve marathon van Brussel

sportograf_43856836_lowresOp zes oktober heeft Pieter-Jan Peeters (intern 34) met succes de Halve Marathon van Brussel gelopen in een tijd van 2u 9 min en 50 seconden. Niet zo bijzonder vindt u? Foute inschatting.

Operatie Struisvogel - Een terugblik

IMG_0015David Beckham en Ken van Barbie hebben twee dingen met elkaar gemeen. Ze hebben beiden een relatie met een mokkel die door magerzucht nauwelijks nog een vrouw kan genoemd worden en ze worden beiden gezien als het prototype van de metroseksuele man. De metroman is een vent met vrouwelijke trekjes.

Tomorrowland

We hebben een rotzomer achter de rug. Veel te warm. Diabetes. Flebitis. Vocht in de knieën. Kopvallingen. Gezwollen voeten. Elk kwaaltje dat mijn bejaarde buurvrouw deze zomer trof was volgens haar het gevolg van de extreme hitte. Tot overmaat van ramp speelden ook haar heupen weer op. Nochtans had ze er in januari twee nieuwe laten steken. Pure carbon en uitgebreid getest in de windtunnels van Ferrari. Maar al die wetenschappelijke hocuspocus is niet veel waard want ze bezorgen haar helse pijnen.

Internen Tweede Graad lanceren senioren in cyberspace

Als wij onze jongens de vraag stellen waar zij ooit hun oude dag willen doorbrengen dan leiden hun dromen naar het landgoed van Hugh Hefner of de stranden van de Iberische costa’s. Er is waarschijnlijk niemand te vinden die zichzelf spontaan een plaatsje in het rusthuis toewenst. Huize Avondrood, Het Tempelhof of Rayon de Soleil zijn dan ook geen hippe plaatsen waar senioren heupwiegend het leven uitzwaaien. We linken ze eerder aan kuchende burchten waar sanseveria’s de laatste hoop op zuurstof zijn. Of hebben we het fout en swingt er toch iets achter die duffe gevels?

Pagina's

Subscribe to Internaat