Humaniora

Het retoricabal van het Sint-barbaracollege

Fuiven (in tempore non suspecto...) voor het goede doel? Kunnen we!
Met de fantastische opbrengst van €2500,- steunde het Balcomité dit jaar onder andere het begeleid zelfstandig wonen-project van Villa Vief! 

Opbouw torenkraan

Beste leerlingen
Geachte ouders,

Om de renovatiewerken aan onze kerk te kunnen aanvatten zal er woensdag 16/09 een torenkraan opgebouwd worden op onze speelplaats. Deze werkzaamheden zullen rond het middaguur starten. Om dit alles veilig te laten verlopen zal de Savaanstraat aan de kant van de kerk (Sint-Barbarastraat, pollepelstraat) vanaf 11u. volledig afgesloten worden voor alle verkeer inclusief voetgangers.

Oxfamverkoop donderdag 17 september

Komende donderdag (17/09) organiseert Ecologica opnieuw een Oxfamverkoop!
De eerste-, tweede- en derdejaars zijn in de eerste pauze welkom in de refter, en tijdens de laatste pauze zijn de vierde-, vijfde- en zesdejaars aan de beurt. Door corona kan Ecologica de koekjes helaas niet afzonderlijk verkopen, maar het is wel ideaal om met je vriendengroep een heel pak te kopen (of een heel pak voor jezelf te houden, dat kan ook ;-)). Keuze te over, en je steunt er de initiatieven van Ecologica mee!

4de en 5de Steam maken thermometers

119139701_3259072730835860_4828038929622466629_nDe leerlingen uit Steam (vierde en vijfde jaar) zijn bezig met het maken van een thermometer.

Nore de Moor (5GRWI8) in Belgisch team European Geography Olympiad

Op zaterdag 29 augustus 2020 neemt Nore De Moor (5GRWI8) deel aan de European Geography Olympiad (EGEO). Gezien de omstandigheden gaat die dit jaar volledig digitaal door. Samen met vijf andere jongeren vertegenwoordigt ze het Belgische team. We wensen hen heel veel succes!

Eerste schooldag september 2020

Beste leerlingen,

Op dinsdag 1 september starten we het nieuwe schooljaar.  Jullie worden in de voormiddag verwacht op de speelplaats voor de naamafroeping.  

08u30 --> eerstejaars
09u00 --> tweedejaars
09u30 --> derdejaars
10u00 --> vierdejaars
10u30 --> vijfdejaars
11u00 --> zesdejaars
In de namiddag heeft iedereen vrijaf (eerstejaars vanaf 12u45).

Alvast tot dan!

Vriendelijke groet,
S. Plouvier

Start van het nieuwe schooljaar 2020-2021

Beste leerlingen
Geachte ouders

Na 2019-2020 wordt ook het schooljaar 2020-2021 een bijzonder jaar. Sinds midden vorige week zijn de nieuwe draaiboeken van de overheid beschikbaar, waarin er gewerkt wordt met vier kleurencodes waartussen geswitcht kan worden tijdens het schooljaar naargelang de epidemiologische situatie in de stad Gent.

Boekenverkoop

Prettige vakantie

Kunst in coronatijden

Het boekje "Kunst in coronatijden" met de door zelfgemaakte tekeningen, foto's en gedichten.

Kunst in corona

Culturele verkenning eerste jaar moderne

De leerlingen van het eerste jaar moderne hebben een eindwerk voor culturele verkenning en taal en expressie gemaakt. Normaal gezien was het de bedoeling om te gidsen in Gent maar dit was nu natuurlijk niet mogelijk.
De leerlingen kregen als opdracht een reportage te maken van hun eigen stad of dorp. Op 5 locaties geven ze telkens ongeveer een minuutje uitleg. Hierbij een compilatie van ongeveer 10 minuten.

Lam Gods STEAM project

Ook tijdens deze COVID-19 periode zijn de leerlingen van het 2de jaar STEAM (in het teken van de lessen ART) druk aan het werk geweest met het maken van een eigen 3 minuten durende stop-motion film. Het thema waar we dit jaar rond werken is Van Eyck.

Veel leerlingen zijn deze dagen nog druk bezig met het aanbrengen van de laatste details, maar ik wil het niet nalaten om via deze alvast 2 fantastische resultaten te delen.

Als leerkracht kan je niet anders dan fier zijn op leerlingen die dergelijk resultaat kunnen verwezenlijken in een tijdspanne van 3 maanden.

TOP!!!

Belangrijke data einde schooljaar en start schooljaar 2020-2021

  1. Reserveren Oudercontact Live-sessie op 30 juni. Reseveren kan tot 30 juni om 14u via Smartschool. Meer informatie over hoe de oudercontact Live-sessie werkt.
  2. Bestellen schoolboeken via het college kan nog tot 1 juli. Meer informatie.

Proclamatie 6e jaar op 18 september

Beste leerlingen
Beste collega’s
Beste ouders

Het einde van het schooljaar nadert met rasse schreden en omwille van de huidige maatregelen is het nog steeds onmogelijk om dit schooljaar op een normale manier af te sluiten. De directie beried zich dan ook over de proclamatie van de leerlingen van het 6e jaar.

Zomerschool van 19 augustus tot 28 augustus

Beste leerlingen
Beste ouders

Enige tijd geleden informeerden we jullie i.v.m. onze plannen om een zomerschool te organiseren. De snel veranderende situatie liet ons echter niet toe hier de nodige zorg en tijd aan te spenderen, vandaar dat dit bericht jullie met enige vertraging bereikt. Onze excuses hiervoor.

Aankoop schoolboeken 2020-2021

Beste leerlingen
Beste ouders

Het einde van het schooljaar nadert met rasse schreden, dus wordt het stilaan tijd om voorbereidingen te treffen voor het schooljaar 2020-2021.

Pagina's

Subscribe to Humaniora