Ecologica

Oxfamverkoop donderdag 17 september

Komende donderdag (17/09) organiseert Ecologica opnieuw een Oxfamverkoop!
De eerste-, tweede- en derdejaars zijn in de eerste pauze welkom in de refter, en tijdens de laatste pauze zijn de vierde-, vijfde- en zesdejaars aan de beurt. Door corona kan Ecologica de koekjes helaas niet afzonderlijk verkopen, maar het is wel ideaal om met je vriendengroep een heel pak te kopen (of een heel pak voor jezelf te houden, dat kan ook ;-)). Keuze te over, en je steunt er de initiatieven van Ecologica mee!

Geografie Olympiade 2020

84897948_2699968970079575_6907350221437534208_nWoensdag 5 februari namen drie van onze leerlingen deel aan de tweede ronde van de Geografie Olympiade.

Ecologica SWAP-middag

72690202_2504769586266182_7093797045269430272_oOm de leerlingen bewust te maken van overconsumptie en het belang van duurzaamheid bij het winkelen, organiseerde de werkgroep Ecologica voor het eerst een SWAP-middag op school.

GSM-inzamelactie

De GSM- inzamelactie bracht 3 kg gsm's op. De school won hiermee een laptop. Een grote dankuwel aan alle leerlingen die meehielpen aan de actie van Ecologica

 

De eerste dag van ons kersvers eerste jaar

1718 onthaalnamiddagDe eerste schooldag van onze nieuwe eerstejaars is altijd een heel speciale dag.  Een nieuwe start op een nieuwe school.

Fietsers in de bloemetjes!

Fietser in de kijkerSinds kort is ons deel van de Savaanstraat autovrij! Op woensdag 19, donderdag 20 en vrijdag 21 april hebben we de fietsers in de bloemetjes gezet.

Schoolveldloop

Woensdag 26 oktober 2016 trokken onze leerlingen en leerkrachten, naar jaarlijkse traditie, opnieuw hun sportiefste outfit aan ten voordele van het missieproject.  Het werd een prachtige voormiddag met een aangenaam herfstweertje en een schitterende sfeer. Zwetende leerlingen, zwoegende leerkrachten.  De lekkere stukjes appel en de heuse waterbar (aangeboden door onze werkgroep ecologica) waren maar enkele van de ingrediënten van dit geslaagd evenement.

De eerste dag van onze kersverse eerstejaars

De eerste schooldag van onze nieuwe eerstejaars is altijd een heel speciale dag.  Een nieuwe start op een nieuwe school.  Voor sommige leerlingen is het een blij weerzien van vrienden, voor anderen zijn het alleen maar nieuwe gezichten.  Met de onthaalnamiddag proberen we er als school voor te zorgen dat elke nieuwe leerling zich thuis voelt en dat de, in het begin, geforceerde contacten veranderen in spontane contacten.

Wereldwaterdag@school op 20 maart

IMG_5748In Gent organiseerde wereldwaterdag @ school op 20 maart 2015 een actie voor de Gentse secundaire scholen. Om 12h30 probeerden we met de werkgroep Ecologica het grote publiek te sensibiliseren rond de mondiale waterproblematiek door middel van een ludieke freeze-actie.

Aankondiging dikke truiendag

Een van de middelen om de toekomst van uw kinderen en kleinkinderen te verzekeren, is zuinig omspringen met energie. Milieuzorg op school (MOS) roept alle scholen op om op vrijdag 13 februari 2015 deel te nemen aan de elfde editie van de Dikke-truiendag.

Sint-Barbara doet mee aan dikke-truienweek 18-22 februari

Eén van de middelen om de toekomst van uw kinderen en kleinkinderen te verzekeren, is zuinig omspringen met energie. Milieuzorg op school (MOS) roept alle scholen op om op woensdag 20 februari 2013 deel te nemen aan de negende editie van de Dikke-truiendag.

 

Verslag vergadering werkgroep ecologica

Milieuzorg – mondiale vorming - duurzame ontwikkeling
donderdag 10 januari 2013, 16.20h, lok 120
AANWEZIG:  Claudine Lybaert, Veronique De Grave (verslag), Kristien De Schrijver

Agendapunten

Vierduizend kilo afval: dat kan beter

Van 17 tot en met 25 november 2012 loopt de Europese Week van de Afvalvermindering. Ecologica trok op onderzoek op onze school, en als we heel eerlijk zijn: het kan allemaal wel wat beter!

Bijna vijf kilo per persoon per jaar, bijna 25 kilo per dag: leerlingen en leerkrachten van het Sint-Barbaracollege produceren zo'n 4300 kilo afval per jaar. Of tenminste, dat is het getal waar Ecologica op uitkomt als we het een heel jaar zouden doen zoals we het op maandag 19 november 2012 deden:

Wie slim is, sorteert!

Zoals alles in de natuur is wat voor de ene afval is, voor de andere een grondstof.
Zomaar alle afval op een hoopje is een zootje.
Restafval is troep.
Willen je echt impact hebben op het milieu en de afvalstroom, probeer dan bewuster om te gaan met alles wat je verbruikt

Producten of toestellen die je afdankt,  kunnen een tweede leven krijgen door hergebruik (kringlooptoestanden , kringloopwinkels, tweedehandswinkels),

Kennismaking eerstejaars op 1 september 2011

De eerste schooldag van onze eerstejaars is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Onder begeleiding van laatstejaars, scouts en leerkrachten lichamelijke opvoeding konden leerlingen aan de hand van sport en spel mekaar beter leren kennen.

Wereldwaterdag: "Kranig Water"

Naar aanleiding van de Wereldwaterdag op 22 maart, neemt onze school deel aan de actie „Kranig Water‟. Gedurende één volledige dag drinken leerlingen en leerkrachten enkel kraantjeswater.

Dikke-truiendag

Milieuzorg op school (MOS) roept alle scholen op om op woensdag 16 februari 2011 deel te nemen aan de zevende editie van de Dikke-truiendag. De Dikke-truiendag mikt op eenvoudige maatregelen die je kan nemen zonder aan comfort in te boeten.

Subscribe to Ecologica