In de pers

Op dit college groeien de mooiste kristallen van het land

Het Nieuwsblad/De Gentenaar – Woensdag 24-5-2016 om 06:59 door Bert Van der Hoogerstraete

kristalgroeiOm de kristallen te maken, moesten de leerlingen flink doorzetten en veel geduld oefenen. 

Thibault Fostier en Bob Kiss (leerlingen Sint-Barbara) behalen Belgische titels shorttrack

STKG beste bij de mannen in alle categorieën op het Belgisch Kampioenschap 2015

Op het Belgisch Kampioenschap in Liedekerke op 7 maart behaalde STKG de drie titels bij de mannen. Adriaan Dewagtere won bij de beloften jongens, Jens Almey bij de junioren heren en Maarten Slembrouck bij de senioren heren. Daarmee kaapte STKG de helft van de te verdienen Belgische titels weg. Naast de gouden medailles behaalde STKG ook nog een zilveren medaille bij de junioren dames met Evelien Van Kerckvoorde en een bronzen medaille bij de senioren heren met Willem Dewagtere.

Leerlingen Sint-Barbara kijken met Dirk Frimout naar komeetlanding

Op 13 november verscheen  op de website van het nieuwsblad een artikel dat we graag met jullie willen delen.

Lees verder op de website van het Nieuwsblad...

Ruth Mareen (3 LA4) organiseert anti-pestactie

Pestenartikel

 

Bron: "Het nieuwsblad", 04/03/2013

Siemen Voet (1A5) speelde op de ''Danone Nations Cup"

De 'Danone Nations Cup' blijft een begrip in de internationale wereld van het jeugdvoetbal. In Warschau streden het voorbije weekeinde veertig landen voor de hoogste voetbaleer bij de tien- tot twaalfjarigen. Siemen Voet uit Lochristi was één van hen.

Kus op de kouter terug

Twee leerlingen van het Sint-Barbaracollege in Gent brachten op eigen initiatief het gedicht van Lut de Block terug. Het was al een tijdje dat het gedicht - dat deel uitmaakt van de Poëzieroute -  verwijderd was. In 2000 werd het aangebracht op een plexiplaat die bevestigd was op een bronzen drager. De tijd had intussen duidelijk zijn sporen nagelaten. In opdracht van de stad Gent kreeg vormgever Injas Devoldere de opdracht een nieuwe, duurzame drager te creëren.

Gensters in het licht

Paul Vanderghote

Van pater Paul Vanderghote s.j. (1922-2011)

is bij uitgeverij Halewijn nu ook voor het brede publiek postuum het boek ‘Gensters in het licht’ verschenen.

"Mijn leerlingen zijn nog niet op me uitgekeken", uit "De Morgen" 03/03/2012

Aan de talrijke reacties te merken is mijn boodschap redelijk goed ontvangen, alhoewel enkele procenten van het artikel niet aan mij maar aan de interpretatie van de interviewer mogen worden toegeschreven.  Ze kleuren op sommige plaatsen de tekst wat feller in, wat altijd leuk is voor een krant.

Nieuws Sint-Barbara brengt eigen opera

In de Lullyzaal van de Gentse Opera hebben 90 jongeren van het Sint-Barbaracollege Tsja Tsja opgevoerd, hun eigen interpretatie van de opera Tsjarodejka van Tsjaikovski.

Zo'n 300 toeschouwers zagen gisteren in de Lullyzaal de eigentijdse versie van de klassieke opera. Naast stukken van Tsjaikovski zelf, speelde het orkest ook luchtigere nummers zoals I feel pretty uit West Side Story.

Pagina's

Subscribe to In de pers