In de pers

In gesprek met Ignis...

Algemeen directeur en godsdienstleerkracht, Guy Dalcq,  in gesprek met Ignis omtrent de 3-daagse stiltesessie (met leerlingen het bos in).

Lees hier het artikel

Internaat Sint-Barbara te voet naar Puyenbroeck

Het internaat stapte naar Puyebroeck voor de warmste week...

Oud-leerling Ruben Matthijs wint Belgodyssee

We wensen oud-leerling Ruben Matthys (ret ECMT 2013) van harte proficiat met het winnen van Belgodyssee.
De prijs wordt uitgereikt aan jonge, beloftevolle journalisten. Hij ontvangt een betaalde stage van zes maanden bij de VRT. Veel succes, Ruben!”

Lees en bekijk het verslag, gepubliceerd door Sandra Cardoen op 14 december 2017, op de website van de VRT.

Op dit college groeien de mooiste kristallen van het land

Het Nieuwsblad/De Gentenaar – Woensdag 24-5-2016 om 06:59 door Bert Van der Hoogerstraete

kristalgroeiOm de kristallen te maken, moesten de leerlingen flink doorzetten en veel geduld oefenen. 

Thibault Fostier en Bob Kiss (leerlingen Sint-Barbara) behalen Belgische titels shorttrack

STKG beste bij de mannen in alle categorieën op het Belgisch Kampioenschap 2015

Op het Belgisch Kampioenschap in Liedekerke op 7 maart behaalde STKG de drie titels bij de mannen. Adriaan Dewagtere won bij de beloften jongens, Jens Almey bij de junioren heren en Maarten Slembrouck bij de senioren heren. Daarmee kaapte STKG de helft van de te verdienen Belgische titels weg. Naast de gouden medailles behaalde STKG ook nog een zilveren medaille bij de junioren dames met Evelien Van Kerckvoorde en een bronzen medaille bij de senioren heren met Willem Dewagtere.

Leerlingen Sint-Barbara kijken met Dirk Frimout naar komeetlanding

Op 13 november verscheen  op de website van het nieuwsblad een artikel dat we graag met jullie willen delen.

Lees verder op de website van het Nieuwsblad...

Ruth Mareen (3 LA4) organiseert anti-pestactie

Pestenartikel

 

Bron: "Het nieuwsblad", 04/03/2013

Siemen Voet (1A5) speelde op de ''Danone Nations Cup"

De 'Danone Nations Cup' blijft een begrip in de internationale wereld van het jeugdvoetbal. In Warschau streden het voorbije weekeinde veertig landen voor de hoogste voetbaleer bij de tien- tot twaalfjarigen. Siemen Voet uit Lochristi was één van hen.

Kus op de kouter terug

Twee leerlingen van het Sint-Barbaracollege in Gent brachten op eigen initiatief het gedicht van Lut de Block terug. Het was al een tijdje dat het gedicht - dat deel uitmaakt van de Poëzieroute -  verwijderd was. In 2000 werd het aangebracht op een plexiplaat die bevestigd was op een bronzen drager. De tijd had intussen duidelijk zijn sporen nagelaten. In opdracht van de stad Gent kreeg vormgever Injas Devoldere de opdracht een nieuwe, duurzame drager te creëren.

Gensters in het licht

The requested image size is not available for this photo on Flickr (uploaded when this size was not offered yet). Try another size or re-upload this photo on Flickr.

Van pater Paul Vanderghote s.j. (1922-2011)

is bij uitgeverij Halewijn nu ook voor het brede publiek postuum het boek ‘Gensters in het licht’ verschenen.

"Mijn leerlingen zijn nog niet op me uitgekeken", uit "De Morgen" 03/03/2012

Aan de talrijke reacties te merken is mijn boodschap redelijk goed ontvangen, alhoewel enkele procenten van het artikel niet aan mij maar aan de interpretatie van de interviewer mogen worden toegeschreven.  Ze kleuren op sommige plaatsen de tekst wat feller in, wat altijd leuk is voor een krant.

Nieuws Sint-Barbara brengt eigen opera

In de Lullyzaal van de Gentse Opera hebben 90 jongeren van het Sint-Barbaracollege Tsja Tsja opgevoerd, hun eigen interpretatie van de opera Tsjarodejka van Tsjaikovski.

Zo'n 300 toeschouwers zagen gisteren in de Lullyzaal de eigentijdse versie van de klassieke opera. Naast stukken van Tsjaikovski zelf, speelde het orkest ook luchtigere nummers zoals I feel pretty uit West Side Story.

Albert Brysse vertelt niet meer

Albert Brysse is overleden, op 95-jarige leeftijd. Hij was 44 leraar in het Sint-Barbaracollege en gedurende decennia gids in de Sint-Baafskathedraal. De beminnelijke volksfiguur was trots op zijn afkomst uit de Gentse wijk De Muide. Hij schreef over zijn jeugdherinneringen een boek met als titel: ‘Een kind van de Muide; herinneringen van een kwajongen aan de havenkant.’ Hij wordt begraven op dinsdag 25 oktober 2011.

90 leerlingen van Sint-Barbaracollege maken eigen opera

In samenwerking met de Vlaamse Opera brengen 90 jongeren van het Sint-Barbaracollege uit Gent hun eigen versie van Tsjarodejka, een opera van Tsjaikovksi. Ze zullen zelf musiceren en zingen en tonen het eindresultaat van het project in de opera’s van Antwerpen en Gent.

Eind deze maand gaat bij de Vlaamse Opera de opera Tsjarodejka in première, een meesterwerk van Pjotr I. Tsjaikovski. Naar aanleiding hiervan ging het Sint-Barbaracollege aan de slag met het materiaal van Tsjaikovski.

Wat leerden Sven Ornelis, Geert Hoste en minister Q op Sint-Barbara?

Heel wat bekende Vlamingen liepen school bij de Jezuïeten: Tom Barman, Jean-Luc Dehaene, Jef Geeraerts, Vincent Van Quickenborne, Sven Ornelis en Geert Hoste zijn er alvast een aantal. Vacature vroeg aan deze laatste drie welke Jezuïtische lessen ze vandaag nog met zich meedragen in hun carrière.

Lees verder op Vacature.be.

Sint-Barbaracollege evacueert voor brandoefening

Maandag 10 oktober 2011 omstreeks 9u20 was er een brandoefening op de humaniora.

Vroeger verzamelden we voor dergelijke oefeningen op de speelplaats van de basisschool, maar omdat daar nu volop verbouwingen aan de gang zijn, evacueerden we een kleine 900 leerlingen en personeel via de Sint-Barbarastraat en de Ketelvest langs de Opera naar de Kouter.

Het Nieuwsblad was ook van de partij, klik hier om doorverwezen te worden naar het artikel.

Advies voor minister Smet

Deze open brief verscheen in De Standaard van 1 september 2011.

Sint-Barbarakerk is mooiste fietsenstalling van de stad

De kerk van het Sint-Barbaracollege doet momenteel dienst als fietsenstalling, nu de echte fietsengarage tegen de vlakte gaat. ‘We zagen geen andere oplossing', zegt algemeen directeur Pierre Vinck. ‘Maar de leerlingen hoor je niet klagen.' 

Het is een vreemd zicht aan de poort van de secundaire afdeling van het Sint-Barbaracollege in de Savaanstraat: vlak voor de bel de namiddaglessen inluidt, hijsen leerlingen hun fietsen de kerk binnen. Een noodoplossing zo blijkt, want de oude fietsengarage wordt momenteel gesloopt om plaats te ruimen voor een nieuwbouw.

Leerlingen Sint-Barbara maken sculpturen voor Sint-Niklaaskerk

Stadsarbeiders monteerden gisteren kleurrijke sculpturen aan de gewelven van de Sint-Niklaaskerk. Het zijn creaties van de hand van leerlingen van het Sint-Barbaracollege.

Pagina's

Subscribe to In de pers